Detaylı SEO Analizi

SEO Analizi Nedir?

SEO çalışmalarının içerisinde yer alan SEO Analizi kavramı aslında başarılı olmanın anahtarını oluşturmaktadır. Sitenin başarılı bir konuma getirilmesi veya yükseltilmesi için en temel olgu olarak kabul edilen SEO analizi; sitenin hedef kitleye kilitlenmesi olayıdır. Bu uygulama SEO çalışmalarında arama motorlarının sürekli olarak yenilediği ve geliştirdiği algoritmaları takip ederek en uygun faktörleri kendi sitesine taşımasında kullanılan bir tespittir.

Birçok kullanıcı tarafından itiraf niteliğinde ortaya atılan cümlelerden biri olarak kabul edilen “sitem geri planda kalıyor, istenilen sonuçlara bir türlü ulaşamıyorum ve halen yükselmiyor” ifadeleri sitenin doğru bir şekilde optimize edilmediğini gösteren kaynaklardan yalnızca biridir. Bu sayede site sahipleri SEO analizini test sonuçlarıyla birlikte karşılaştırarak web sitelerini yeniden düzenleyerek başarıya ulaşabilirler.

SEO Analizi Nasıl Yapılır?

Herhangi bir web sitesinin SEO başarısını veya arama trafiğini arttırmak için belirli ip uçları bulunan SEO analizini mutlaka yapılmalıdır. Birçok web sitesi sahibinin dikkate almadığı konulardan biri de SEO çalışmalarında çok küçük şeylerin bile geleceğe ve siteye yönelik büyük şeyler ifade edebileceğidir. Başarı grafiğini yükseltmek ve site trafiğini arttırmak için bir takım hususlara dikkat edilmelidir.

a) SEO Analizi Sürecinde Kullanılan Araçlar

SEO çalışmaları öncesinde analiz için sıkça kullanılan araçlar; Google Analytics, Search Console, Beam Us Up, Copyscape, Barracuda Penguin Tool, Ahrefs, Title Tag Pixel Width Checker gibi uygulamalardır. Her ne kadar SEO analizinde bu uygulamaların hepsi kullanılmasa da çalışmayı gerçekleştiren web sitesi sahiplerinin en çok tercih ettiği uygulamalar bunlardır.

b) Analiz Çalışmalarında Yapılabilecek Pratik Uygulamalar

Analiz için ilk olarak hedef kitleye hitap edecek bir web sitesinin kurulması gerekmektedir. Sitenin kurulumu sırasında alan adının mümkün olduğunca https:// yapısına uygun olmasına özen gösterin.

Web sitesinin ana sayfasını manuel kontrol etmeye özen gösterin ve web crawl raporunu analiz etmeyi asla unutmayın. İnternet siteleri için site içi yazılarının özgün olması istenmektedir. Bunun için yazıların özgün olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

Her zaman olmasa da sık sık Google de bazı testleri yapmayı unutmayın. Bu uygulamalar sitenin yükselmesinden ve trafiğinde etkili olup olmadığını kontrol etme adına önemlidir. Google Search Console’a düşen verileri toplamayı unutmayın.

Site içerisinde yer verilecek yazılarda yüksek arama hacimli olan anahtar kelimelerin seçilmesine özen gösterilmelidir. Backlink verilecek olan profilleri sık sık inceleyin. Web sitesinin hızını ara ara kontrol edin, yapılan testlerle birlikte ortaya çıkan grafikleri analiz etmeyi asla unutmayın.